Skip to:
Fillet-O-Fish by BakeOliv
PREGĂTIRE
GĂTIRE
PENTRU
- 150g cod alb file
- sare și piper, după gust
- 1 ou
- 75g pesmet
- ulei, pentru stropit/prăjit
- 30g Hellmann's original sos de maioneză
- 2 castraveți murați
- 1 cățel de usturoi
- 1/2 linguriță mărar uscat
- 2 felii cașcaval cheddar
- 2 chifle burger
-
Condimentează codul cu sare și piper, după gust. Ulterior, taie-l în jumătate (astfel încât să obții 2 bucăți de aproximativ 7 cm)
-
Bucățile rezultate trece-le prin ou, respectiv pesmet, astfel încât să fie bine acoperite
-
Aici există două variante: poți să prăjești codul în baie de ulei până ce crusta devine aurie, sau să îl stropești ușor cu puțin ulei și să îl pui la Airfryer la 200°C pentru 10 minute, sau până ce capătă o culoare aurie, de asemenea
-
În acest timp, pregătește sosul: amestecă maioneza, împreună cu usturoiul și castraveții murați tăiați mărunt. La sfârșit adaugă și mărarul uscat și puțină sare, după gust.
-
Taie chiflele de burger pe lățime și pune-le câteva minute în tigaie (cu puțin unt, opțional), astfel încât să capete o culoare aurie
-
Apoi, lasă doar baza chiflelor în tigaie și adaugă feliile de cheddar deasupra lor. Așteaptă până ce cașcavalul se topește
-
Într-un final, asamblează sandwich-ul
-
Peste chifla cu cheddar adaugă codul, iar deasupra vine partea de sus a chiflei, unsă din belșug cu sos.