Coaste la gratar cu sos de maioneza

Coaste de porc cu sos caramelizat de zahar, mmm ce bun! Pofta mare la gratare, sa ne bucuram de vara cu Hellmann’s. Reteta care ii aduce pe toti in jurul mesei, hai sa gatim impreuna.

Timp de preparare

15 min

Timp de gatire

30 min

Distribuie

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

ingrediente

ungrouped

  • coaste de porc
  • piper cayenne
  • boia afumata
  • mirodenii chinezesti “5 arome”
  • piper
  • ulei de masline
  • zahar granulat
  • sos de soia
  • maioneza Hellmann's
  • suc de ananas
  • otet de orez
  • usturoi, pisat
  • frunze de coriandru

Mod de preparare

ungrouped

  1. Presara un varf de mirodenii peste coastele de porc: piperul cayenne, boia afumata, mirodeniile chinezesti “5 arome” si piperul.

  2. Aseaza coastele pe gratarul incins.

  3. Pe aragaz, pune intr-o oala cateva lingurite de ulei de masile si adauga zaharul granulat. Amesteca usor pana cand zaharul se topeste iar amestecul capata o culoare intunecata. Opreste focul si adauga sosul de soia, sucul de ananas si otetul de orez. Dupa ce sosul s-a intarit putin, pune oala din nou pe foc si adauga usturoiul pisat. Asteapta pana cand sosul se va ingrosa si va prinde o culoare inchisa, va avea o textura usor caramelizata.

  4. Toarna amestecul caramelizat peste coastele de pe gratar, sau foloseste o pensula pentru a intinde sosul pe carne.

  5. Dupa ce le scoti de pe gratar, poti presara cateva frunze de coriandru proaspat, pentru un plus de aroma.

  6. Serveste cu sosul Original de Maioneza Hellmann's si o sa te lingi pe degete, asa de bun o sa fie!