Salata de ciuperci cu maioneza

Pofteste si te inspira! De Paște, gateste simplu cu Hellmann’s si Brindusa Birsan. Sarbatori usoare, mese pline de gust.

Timp de preparare

5 min

Timp de gatire

15 min

Distribuie

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

ingrediente

ungrouped

  • 3 oua
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa alba medie
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 lingura de mustar dijon
  • lingura zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4 linguri de maioneza
  • sare
  • piper

Mod de preparare

ungrouped

  1. Ai nevoie de 3 oua fierte tari. Daca nu le ai deja fierte, pui ouale in apa rece, apoi le pui pe foc si le lasi la fiert timp de 5 minute din momentul in care a inceput sa clocoteasca apa. Cand sunt gata e transferi in apa rece, pentru a opri procesul de fierbere.

  2. Speli si tai ciupercile in felii subtiri sau in cubulete de marimi egale. Le calesti in putin ulei de masline, presari sare si piper si le lasi pe foc pana cand se evapora lichidul lasat. Le transferi intr-un bol si le lasi sa se raceasca.

  3. Intre timp, tai ceapa cubulete, apoi o calesti in ulei de masline, in aceeasi tigaie pe care ai folosit-o la ciuperci, la foc mic, pana se rumeneste putin. Lasi sa se raceasca.

  4. Intre timp toci patrunjelul marunt.

  5. Decojesti ouale si le tai cuburi.

  6. Intr-un bol mai mare amesteci maioneza, mustarul, zeama de lamaie, sare si piper. Adaugi ciupercile, ceapa, patrunjelul si ouale peste amestecul de maioneza si amesteci pana se omogenizeaza.

  7. O servesti ca aperitiv, fie langa alte preparate, fie pe felii de paine crocanta.

Gata aperitivele! #EasyEaster