Salata germana de cartofi

Salata germana de cartofi

Timp de preparare

20 min

Timp de gatire

15 min

Distribuie

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

ingrediente

ungrouped

  • 800 g cartofi rosii, curatati si taiati cubulete
  • 6 felii subtiri de bacon
  • 1 ceapa tocata
  • 60 ml otet din vin alb
  • 1 lingura apa
  • Un varf de zahar pudra
  • 2 linguri chives tocat
  • 3 linguri maioneza Hellmann’s Original

Mod de preparare

ungrouped

  1. Asezati cartofii intr-o cratita mare, acoperiti cu apa rece. Aducetii la punctul de fierbere, lasatii inca 10-12 minute, pana sunt moi, scurgeti si lasati sa se raceasca.

  2. Asezati feliile de bacon intr-o tigaie si gatiti la foc mediu pana devin crocante. Dati baconul de o parte, pastrati sosul ramas in tigaie.

  3. Adaugati ceapa tocata in tigaie peste sos, amestecand din cand in cand, pana devine moale. Adaugati otetul, apa si zaharul, amestecati timp de un minut, apoi adaugati cartofii si chivesul.

  4. Gatiti amestecul pentru inca 2-3 minute, astfel incat sa ramana putin sos. Adaugati bacon-ul, lasati pe foc inca un minut. Inchideti focul si lasati sa se raceasca pentru 2-3 minute.

  5. Adaugati maioneza Hellmann’s Original, pentru o textura cremoasa si serviti salata calduta.