Skip to:
BBQ Sushi
PREGĂTIRE
GĂTIRE
PENTRU
- 200 g orez pentru sushi
- 750 ml apă
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță oțet din orez
- 4 bucați alge nori
- jumătate de dovlecel
- jumătate de vânătă
- 1 file de ton proaspăt
- 150 ml sos Hellmann’s BBQ
- Opțional: avocado, castravete sau alte legume proaspete preferate
-
Începeți prin a fierbe orezul în apă cu sare și puțin oțet din orez. Fierbeți 15 min și lăsați orezul să absoarbă restul de lichid. Acoperiți cu un capac și lăsați-l să se răcească complet
-
Între timp tăiați legumele fâșii subțiri și acoperiți-le cu sos BBQ. Lăsați-le la marinat 3 ore. Acoperiți și tonul cu sos BBQ și lăsați-l la marinat 3 ore
-
Gătiți pe grătarul încins legumele tăiate fâșii și tonul întreg, pe ambele părți până când toate acestea sunt gătite complet
-
Să pregătim acum sushi-ul: pe un makisu sau pe o hârtie de copt întindeți o foaie de alge nori
-
Acoperiți cu un strat subțire de orez și așezați în mijloc felii de legume BBQ și ton. Opțional aici puteți adăuga și felii proaspete de avocado, castravete sau alte legume
-
Rulați ridicând ușor makisu sau hârtia de copt. Strângeți ușor cu mâinile și repetați cu următoarele rulouri
-
Feliați și serviți cu extra sos BBQ, wasabi și ghimbir