BBQ Sushi

 BBQ Sushi

DE PARTEA GUSTULUI, DIN 1913
20 Minutes
Hp Icon two
20 Minutes
Hp Icon 3
20 Minutes
wertyu Image
  • 200 g orez pentru sushi
  • 750 ml apă
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță oțet din orez
  • 4 bucați alge nori
  • jumătate de dovlecel
  • jumătate de vânătă
  • 1 file de ton proaspăt
  • 150 ml sos Hellmann’s BBQ
  • Opțional: avocado, castravete sau alte legume proaspete preferate
Recipe Images
  1. Începeți prin a fierbe orezul în apă cu sare și puțin oțet din orez. Fierbeți 15 min și lăsați orezul să absoarbă restul de lichid. Acoperiți cu un capac și lăsați-l să se răcească complet

  2. Între timp tăiați legumele fâșii subțiri și acoperiți-le cu sos BBQ. Lăsați-le la marinat 3 ore. Acoperiți și tonul cu sos BBQ și lăsați-l la marinat 3 ore

  3. Gătiți pe grătarul încins legumele tăiate fâșii și tonul întreg, pe ambele părți până când toate acestea sunt gătite complet

  4. Să pregătim acum sushi-ul: pe un makisu sau pe o hârtie de copt întindeți o foaie de alge nori

  5. Acoperiți cu un strat subțire de orez și așezați în mijloc felii de legume BBQ și ton. Opțional aici puteți adăuga și felii proaspete de avocado, castravete sau alte legume

  6. Rulați ridicând ușor makisu sau hârtia de copt. Strângeți ușor cu mâinile și repetați cu următoarele rulouri

  7. Feliați și serviți cu extra sos BBQ, wasabi și ghimbir