Skip to:

Burger Vegan cu fasole neaga
-
60 Mins
Timp de gătire
-
1 H 20 Mins
Gata în
Ingrediente
- 4 chifle de burger
Pentru burger:
- 1 ceapa mare taiata marunt
- 1 cutie de boabe de fasole neagra
- 6 ciuperci tocate / tăiate mărunt
- 1 lingură ulei
- 1 linguriță de boia de ardei iute
- 1 linguriță de pastă miso
- 1 lingurita chimen
- 2 lingurițe de usturoi pudră
- Un vârf de piper alb
- 1 lingură de drojdie pudra
- 2 lingurite piure de rosii
- 1 lingură de făină fără gluten
- Un vârf de cuțit de sare
Pentru crema:
- sfeclă mărunțită (crudă sau gătită)
- 2 linguri de maioneza vegana Hellman’s
- mărar tocat
Pentru inelele de ceapa:
- Jumatate de cana de făină fără gluten
- apa
- o mână de pesmet
- Ulei de nuca de cocos
Pentru asamblare:
- 4 felii de branza vegana
- Castraveciori
- Rosii felii
Made With
Mod de preparare
Pentru prepararea burgerului:
-
Gătiți ceapa taiata marut și ciupercile într-o tigaie cu puțin ulei până la înmuiere.
-
Fasolea neagra se scurge, se clătește și se zdrobeste și se amestecă cu ciupercile și ceapa.
-
Se adaugă în boia de ardei iute: pasta miso, chimenul, pudra de usturoi, piperul alb, drojdia, piureul de roșii, făina și sarea. Se omogenizeaza ingredientele pana obtinem un amestec omogen.
-
Cu cât amestecul este mai moale, cu atât burgerul va fi mai suculent. Pentru o consistență mai fermă, adăugați puțină făină și pesmet în plus.
-
Pune amestecul la frigider cel puțin o oră sau peste noapte (este mai bine).
-
Pune puțin ulei pe mâini pentru a nu se lipi. Formați amestecul în palme in forma de burger, cu o grosime de aproximativ o jumătate de centimetru.
-
Puneti burgerii intr-o tava pe o foaie de copt acoperita cu folie pe care o intepati peste tot.
-
Puneti tava la cuptor la un foc mediu și lăsați-le pana devin crocante. Întoarceți burgerii pentru a se rumeni pe fiecare parte.
Pentru a face crema:
-
Spălați sfecla, adaugati 1-2 linguri de maioneza vegană Hellmann’s impreuna cu mararul si amestecati.
Pentru a face inelele de ceapa:
-
Puneți faina într-un bol și adăugați încet apă până când amestecul este neted si gros. Amestecati constant și rapid asigurati-va că nu vor exista cocoloase.
-
Într-un alt bol, puneti pesmetul.
-
Încălziți o tigaie la foc mic și adăugați într-o linguriță de ulei de nucă de cocos.
-
Înveliți inelele de ceapă in coca, asigurati-va ca sunt complet acoperite si dupa aceea dati-le prin pesmet. Va sfatuim să aveți un bol cu apă caldă la îndemână pentru a vă curăța mâinile dupa fiecare inel.
Pentru a asambla burgerul:
-
Asamblați burgerul după preferințe, adăugându-i crema de sfeclă, branza vegana, rosii si castraveciori. Serviți cu inelele de ceapă langa sau adaugati-le în burger.
Mai multe rețete pe care o să le adori
Descoperă gama noastră de rețete rapide, ușoare și delicioase!