Coaste de porumb cu sos spicy

“Coaste” de porumb cu sos spicy

O rețetă creată și documentată de: Cristiana, Bumbea
  • 25 Mins

    Timp de gătire

  • 35 Mins

    Gata în


  • 4 știuleți de porumb prefierți
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • pudră de usturoi
  • pudră de paprika afumată
  • fulgi de ceapă

Sos picant de maioneză

  • Hellmann's sos de maioneză vegan
  • sos siracha

  1. Taie porumbul în 4 părți pe vertical, cel mai bine e să tai porumbul pe lung, sprijinindu-l în picioare pe tocător.

  2. Între timp prepară mixtul cu care vom unge porumbii, amestecă toate condimentele într-un bol mic împreună cu uleiul de măsline, apoi unge porumbii.

  3. Așează bucățile de porumb într-o tavă tapetată cu foaie de copt și adaugă-le în cuptorul preîncălzit la 190ºC pentru 25 de minute.

  4. Cât “coastele” de porumb se fac crocante la cuptor, poți prepara sos de maioneză spicy. Este foarte simplu, amestecă 3 linguri generoase de Hellmann's sos de maioneză vegan cu 1 linguriță de sos siracha.