Skip to:
Burger vegan
PREGĂTIRE
GĂTIRE
PENTRU
- 2 chifle cu susan
- ceapă roșie
- roșie
- cheddar vegan
- salată verde
- fasole roșie, gătită în prealabil
- orez brun, gătit în prealabil
- nuci
- chili
- chimion
- boia afumată
- pesmet
- ceapă galbenă
- zahăr brun
- piper
- Hellmann’s Vegan Mayo
- ulei de măsline
-
Într-o tigaie pe foc mic-mediu încinge 2 linguri de ulei de măsline. Adaugă ceapa galbenă, zahărul brun, și amestecă ușor până se caramelizează.
-
Într-un blender adaugă nucile, chimion, boia afumată, sare, piper, chili. Mixează totul până obții o compoziție omogenă, ca un praf mai gros.
-
Într-un bol mai mare pune boabele de fasole roșie și pisează-le cu ajutorul unei furculițe. Adaugă apoi orezul gătit, amestecul de condimente cu nuci, ceapa caramelizată și pesmetul. Mixează bine compoziția, cu o lingură de lemn.
-
Formează apoi chiftelele vegane, cu ajutorul mâinilor. Încinge o tigaie cu puțin ulei de măsline și adaugă fiecare chiftea, pe rând. O poți lăsa 2-3 minute pe fiecare parte, până capătă o crustă yummy.
-
După ce chiftelele vegane sunt gata, poți monta burgerul. Unge felia de jos a chiflei cu maioneză vegană Hellmann’s, apoi adaugă pe rând o frunză de salată verde, chifteaua vegană, o felie de cheddar vegan, încă un strat de maioneză vegană, o felie de roșie, una de ceapă roșie, și la final pune capacul chiflei. Burger vegani se pot servi alături de cartofi prăjiți.