Burger vegetarian cu pesto și leurdă

 Burger vegetarian cu pesto de leurdă

DE PARTEA GUSTULUI, DIN 1913
20 Minutes
Hp Icon two
20 Minutes
Hp Icon 3
20 Minutes
wertyu Image

Sos pesto de leurdă

  • 50 g leurdă
  • 40 gr miez de nucă prăjit
  • 1/4 zeamă de lămâie
  • sare
  • piper
  • Hellmann's sos de maioneză vegan

Chiftea pentru burger

  • 200 gr linte neagră
  • 250 gr sfeclă
  • 70 gr semințe de dovleac prăjite
  • 20 g parmezan
  • cimbru
  • boia dulce afumată
  • pesmet
  • oregano uscat
  • 4 chifle burger
  • 10 buc sparanghel
  • ulei de măsline
Recipe Images
  1. Într-un mojar sau blender se pun, leurda, miezul de nucă, zeama de lămâie, sarea, piperul și se zdrobesc, apoi adaugăm Hellmann's sos de maioneză vegan și amestecăm până obținem consistența unui pesto.

  2. Pentru chiftelele de burger, lintea și semințele de dovleac prăjite, se mărunțesc într-un mojar, apoi se adaugă restul ingredientelor și se omogenizează compozitia.

  3. Cu ajutorul unei forme rotunde facem chiftelele de burger, apoi le punem pe grătar cu hârtie de copt, 3 min pe fiecare parte.

  4. Sparanghelul se sotează în ulei.

  5. Chiftelele de burger se taie pe jumătate, se pune câte o lingură cu pesto de leurdă, apoi chifteaua vegetariană, sparanghelul și florile de leurdă.