Skip to:
Salată germană de cartofi
PREGĂTIRE
GĂTIRE
PENTRU
- 800 g cartofi rosii, curatati si taiati cubulete
- 6 felii subtiri de bacon
- 1 ceapa tocata
- 60 ml otet din vin alb
- 1 lingura apa
- Un varf de zahar pudra
- 2 linguri chives tocat
- 3 linguri maioneza Hellmann’s Original
-
Asezati cartofii intr-o cratita mare, acoperiti cu apa rece. Aducetii la punctul de fierbere, lasatii inca 10-12 minute, pana sunt moi, scurgeti si lasati sa se raceasca.
-
Asezati feliile de bacon intr-o tigaie si gatiti la foc mediu pana devin crocante. Dati baconul de o parte, pastrati sosul ramas in tigaie.
-
Adaugati ceapa tocata in tigaie peste sos, amestecand din cand in cand, pana devine moale. Adaugati otetul, apa si zaharul, amestecati timp de un minut, apoi adaugati cartofii si chivesul.
-
Gatiti amestecul pentru inca 2-3 minute, astfel incat sa ramana putin sos. Adaugati bacon-ul, lasati pe foc inca un minut. Inchideti focul si lasati sa se raceasca pentru 2-3 minute.
-
Adaugati maioneza Hellmann’s Original, pentru o textura cremoasa si serviti salata calduta.