Salată germană de cartofi

DE PARTEA GUSTULUI, DIN 1913
15 Minutes
Hp Icon two
15 Minutes
Hp Icon 3
15 Minutes
wertyu Image
  • 800 g cartofi rosii, curatati si taiati cubulete
  • 6 felii subtiri de bacon
  • 1 ceapa tocata
  • 60 ml otet din vin alb
  • 1 lingura apa
  • Un varf de zahar pudra
  • 2 linguri chives tocat
  • 3 linguri maioneza Hellmann’s Original
Recipe Images
  1. Asezati cartofii intr-o cratita mare, acoperiti cu apa rece. Aducetii la punctul de fierbere, lasatii inca 10-12 minute, pana sunt moi, scurgeti si lasati sa se raceasca.

  2. Asezati feliile de bacon intr-o tigaie si gatiti la foc mediu pana devin crocante. Dati baconul de o parte, pastrati sosul ramas in tigaie.

  3. Adaugati ceapa tocata in tigaie peste sos, amestecand din cand in cand, pana devine moale. Adaugati otetul, apa si zaharul, amestecati timp de un minut, apoi adaugati cartofii si chivesul.

  4. Gatiti amestecul pentru inca 2-3 minute, astfel incat sa ramana putin sos. Adaugati bacon-ul, lasati pe foc inca un minut. Inchideti focul si lasati sa se raceasca pentru 2-3 minute.

  5. Adaugati maioneza Hellmann’s Original, pentru o textura cremoasa si serviti salata calduta.