Skip to:
Sandvici cu hummus de morcovi
PREGĂTIRE
GĂTIRE
PENTRU
- 3 felii de pâine cu maia
- chimen
- Hellmann’s Vegan Mayo
- 500 g morcovi, tăiați
- coriandru, boabe
- chimion
- ulei de măsline
- boabe de năut, la conservă
- 2 căței de usturoi, dați prin răzătoare
- 50 g unt de arahide
- 2 linguri de suc de lămâie
- sare
- piper
- castraveți
- roșii
- salată verde
-
Într-o tigaie încinge ușor cele 2 linguri de ulei de măsline. Adaugă pe rând morcovii, sarea, piperul, coriandrul și chimenul zdrobite în prealabil într-un mojar, și lasă-i pe foc 6-8 minute, până când morcovii încep să se inmoaie. Adaugă apoi năutul, scurs înainte, și chimionul. Amestecă timp de 5 minute, până când morcovii sunt complet moi.
-
Transferă totul într-un blender adăugând și usturoiul, sucul de lămâie, untul de arahide, puțină apă și 4 linguri de ulei de măsline. Mixează în blender până când obții un amestec omogen.
-
După ce hummusul este gata, poți începe să montezi sandviciul. Întinde un strat generos de hummus pe o felie de pâine, apoi pune pe rând o felie de roșie, una subțire de castravete, o frunză de salată verde și încheie cu a doua felie de pâine, peste care ai întins înainte un strat delicios de maioneză vegană Hellmann’s.