Skip to:
Sandvici Vegan 'Fish' Finger
PREGĂTIRE
GĂTIRE
PENTRU
- 2 felii de pâine
- 3 felii de 20 g de branza tofu (aproximativ 1/2 cm grosime)
- 1 lingură ulei de nucă de cocos
- 1 lingura sos de soia
- 2 lamai
- 2 linguri de ulei
- Sare de mare
- o mână de mentă proaspătă
- o mână de mazăre înghețată
- 3 frunze salată de iceberg taiata sau întreagă
- 1 roșie
- 2 linguri pesmet
- 1 lingură de maioneza vegana Hellman’s
- 3 castraveti cornisor
- 4 frunze de mentă
-
Tăiați tofu-ul felii - în bucăți de dimensiuni nu prea mici.
-
Intr-un bol amestecati sucul a unei jumatati de lamai impreuna cu un vârf mare de sare de mare si 1 lingură de sos de soia. Puneți peste amestec feliile de tofu si il lasati la marinat in frigider cel puțin 30 de minute.
-
Se ia o farfurie mare și se toarnă pesmetul in ea.
-
După ce ati lasat la marinat amestecul, dati tofu-ul prin acesta pana cand este acoperit complet.
-
Adăugați mazărea congelată într-un vas si fierbeti-o.
-
După ce s-a fiert, amestecați cu menta tocata fin, sucul ½ lamaie.
-
Puneti o tigaie mare la foc mediu până când uleiul începe să fiarba.
-
Puneți cu atenție tofu fingers în el și întoarceți-le ușor cu o spatulă până când fiecare parte s-a rumenit.
-
Adăugați într-un castron o lingură de maioneza vegană Hellmann’s impreuna cu castravetii cornișor tocati în bucăți mici, suc de lamaie , sare și piper după gust.
-
Prajiti painea si puneti-o de o parte.
-
Adaugati peste felia de paine amestecul de mazare cu menta , rosiile, o frunza de salata iceberg, tofu fingers si apoi, sosul de maioneza vegana impreuna cu castravetii cornisor.