Tartă cu legume ca un drob

Tartă cu legume

O rețetă de primăvară creată de Chef Dexter // Fotografie: Mihai Baloianu
  • 30 Mins

    Timp de gătire

  • 45 Mins

    Gata în


  • 500 g mix ciuperci (champignon, pleurotus, king oyster, etc. – dupa preferinte)
  • ceapă verde - 1 legătură
  • usturoi verde - 1 legătură
  • pătrunjel - 1 legătură
  • mărar - 1 legătură
  • ulei de măsline - 2 linguri
  • cimbrișor - 1-2 crenguțe
  • ouă - 2 buc
  • 1 aluat tartă/foietaj
  • ricotto - 250 g
  • Hellmann's sos de maioneză
  • sparanghel - ½ legătură
  • baby morcovi - 4 buc
  • mazăre mange tout (opțional) - 5-6 buc
  • ridichi - 2 buc
  • Sare
  • Piper

Made With


  1. Tocăm ciupercile împreună cu ceapa, usturoiul verde și verdeața (mărar & pătrunjel) și le sotăm în 2 linguri de ulei de măsline, timp de 3-5 minute. Lăsăm la racit și adăugăm un ou, incorporându-l în amestec

  2. Întindem aluatul de tartă/foietaj într-o tavă de tartă, adăugăm amestecul de ciuperci și întindem uniform

  3. Într-un bol, amestecăm ricotta cu un ou și o lingură de cos de Maioneză Hellman’s, adăugăm sare și piper după gust și amestecăm până la omogenizare

  4. Turnăm uniform amestecul de ricotta peste tartă și decorăm tarta-drob cu sparanghelul, morcovii baby, mazărea mange tout, felii subțiri de ridichi și câteva crenguțe de cimbrișor

  5. Punem tarta-drob în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 25-30 min

  6. După ce tarta s-a răcit aproape integral, decorăm cu cos de Maioneză Hellman’s.