Skip to:
Tartă cu legume
PREGĂTIRE
GĂTIRE
PENTRU
- 500 g mix ciuperci (champignon, pleurotus, king oyster, etc. – dupa preferinte)
- ceapă verde - 1 legătură
- usturoi verde - 1 legătură
- pătrunjel - 1 legătură
- mărar - 1 legătură
- ulei de măsline - 2 linguri
- cimbrișor - 1-2 crenguțe
- ouă - 2 buc
- 1 aluat tartă/foietaj
- ricotto - 250 g
- Hellmann's sos de maioneză
- sparanghel - ½ legătură
- baby morcovi - 4 buc
- mazăre mange tout (opțional) - 5-6 buc
- ridichi - 2 buc
- Sare
- Piper
-
Tocăm ciupercile împreună cu ceapa, usturoiul verde și verdeața (mărar & pătrunjel) și le sotăm în 2 linguri de ulei de măsline, timp de 3-5 minute. Lăsăm la racit și adăugăm un ou, incorporându-l în amestec
-
Întindem aluatul de tartă/foietaj într-o tavă de tartă, adăugăm amestecul de ciuperci și întindem uniform
-
Într-un bol, amestecăm ricotta cu un ou și o lingură de cos de Maioneză Hellman’s, adăugăm sare și piper după gust și amestecăm până la omogenizare
-
Turnăm uniform amestecul de ricotta peste tartă și decorăm tarta-drob cu sparanghelul, morcovii baby, mazărea mange tout, felii subțiri de ridichi și câteva crenguțe de cimbrișor
-
Punem tarta-drob în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de 25-30 min
-
După ce tarta s-a răcit aproape integral, decorăm cu cos de Maioneză Hellman’s.