Coaste la gratar cu sos de maioneza

Coaste la grătar cu sos de maioneză

Coaste de porc cu sos caramelizat de zahăr, mmm ce bun! Poftă mare la grătare, să ne bucurăm de vară cu Hellmann’s. Rețeta care îi aduce pe toți în jurul mesei, hai să gătim împreună.
  • 30 Mins

    Timp de gătire

  • 45 Mins

    Gata în


  • coaste de porc
  • piper cayenne
  • boia afumata
  • mirodenii chinezesti “5 arome”
  • piper
  • ulei de masline
  • zahar granulat
  • sos de soia
  • suc de ananas
  • otet de orez
  • usturoi, pisat
  • frunze de coriandru
  • Maioneza Hellmann's Original

  1. Presara un varf de mirodenii peste coastele de porc: piperul cayenne, boia afumata, mirodeniile chinezesti “5 arome” si piperul.

  2. Aseaza coastele pe gratarul incins.

  3. Pe aragaz, pune intr-o oala cateva lingurite de ulei de masile si adauga zaharul granulat. Amesteca usor pana cand zaharul se topeste iar amestecul capata o culoare intunecata. Opreste focul si adauga sosul de soia, sucul de ananas si otetul de orez. Dupa ce sosul s-a intarit putin, pune oala din nou pe foc si adauga usturoiul pisat. Asteapta pana cand sosul se va ingrosa si va prinde o culoare inchisa, va avea o textura usor caramelizata.

  4. Toarna amestecul caramelizat peste coastele de pe gratar, sau foloseste o pensula pentru a intinde sosul pe carne.

  5. Dupa ce le scoti de pe gratar, poti presara cateva frunze de coriandru proaspat, pentru un plus de aroma.

  6. Serveste cu sosul Original de Maioneza Hellmann's si o sa te lingi pe degete, asa de bun o sa fie!