Frigărui cu fructe

Frigărui cu fructe

O rețetă with a twist by Brindușa (@brindusab)
  • 25 Mins

    Timp de gătire

  • 45 Mins

    Gata în


  • 1 kg mix carne (piept de pui, mușchi de porc) sau proteine veggie/vegan (halloumi, ciuperci, tofu)
  • 300 g legume (roșii cherry, ardei gras, ciuperci, zucchini)
  • 300 g fructe tari (ananas, piersici, nectarine, prune, caise, pepene galben, mere, pere)
  • 50 ml ulei vegetal
  • sare
  • piper
  • Alte condimente (usturoi pudră, boia, oregano, busuioc)
  • Bețe pentru frigărui
  • Hellmann's Barbeque
  • Hellmann's Cheddar
  • Hellmann's Garlic Herb

  1. Taie carnea sau proteina aleasă în cuburi de dimensiune medie

  2. Curăță fructele și legumele de sâmburi, sau de coajă, apoi taie-le în dimensiuni apropiate de bucățile de proteină

  3. Amestecă toate ingredientele cu sare, piper, condimente și ulei

  4. Pune ingredientele pe bețele pentru frigărui, alternând carne/ protein vegetale cu fructe și legume. Fă combinații diverse, după placul tău, sau ghidează-te după propunerile noastre: Pui + ananas + ardei gras, Porc + prune + zucchini, Halloumi + Piersici + Roșii cherry, Ciuperci champignon + pepene galben + zucchini roșii cherry

  5. Gătește frigăruile pe grătar, afară, sau pe grill-ul pentru aragaz. Ai nevoie de aproximativ 5 minute pe fiecare parte, sau ajustează în functie de temperatură, astfel încât frigăruile să se gătească complet și fructele să se caramelizeze la exterior

  6. Serveștele apoi în diverse combinații, alături de sosul Hellmann's preferat