Sandvici cu friptură de vită și maioneză

DE PARTEA GUSTULUI, DIN 1913
30 Minutes
Hp Icon two
30 Minutes
Hp Icon 3
30 Minutes
wertyu Image
  • 300g rib-eye de vita
  • 1 lingura de ulei de floarea soarelui
  • 2 catei de usturoi
  • 5g cimbru proaspat
  • 1 lingura de unt
  • 10g frunze marar (1/2 legatura)
  • 10g frunze patrunjel (1/2 legatura)
  • 1 castravete murat
  • 130g fenicul taiat in felii subtiri (1 fenicul curatat, pastreaza frunzele verzi pentru decor)
  • 30g ceapa rosie taiata in felii (1/2 ceapa medie)
  • 3 linguri de maioneza
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 1 jumatate de paine ciabatta sau bagheta
  • sare
  • piper
Recipe Images
  1. Presara sare si piper pe ambele parti ale bucatii de carne. Incinge o tigaie cu 1 lingura de ulei, pune carnea si gateste-o timp de 3 minute pe o parte si 3 minute pe cealalta, pentru un rezultat medium-rare.

  2. La final, adauga untul, usturoiul, cimbrul proaspat si mai gateste 2 minute in timp ce torni cu o lingura untul topit peste bucata de carne.

  3. Transfera carnea pe o farfurie si las-o sa odihneasca timp de 10 minute.

  4. Toaca frunzele de marar si patrunjel. Taie castravetele murat in cuburi mici.

  5. Intr-un bol, pune feliile de fenicul, de ceapa rosie, ierburile aromatice si castravele murat. Adauga 2 linguri de maioneza, 2 lingurite suc de lamaie, sare si piper. Amesteca.

  6. Taie friptura de vita in felii.

  7. Pe un tocator, asaza painea si taie-o in doua bucati. Unge fiecare felie cu cate o lingurita de maioneza. Pune un strat din salata de fenicul pe cele doua felii de paine, apoi adauga bucatile de friptura de vita. Asaza deasupra restul de salata si decoreaza cu frunzele verzi de fenicul ramase.